Astrologi

Hvordan er det med deg og astrologien?
Tror du planetene kan influere på oss og jorden? 
Kanskje leser du horoskopet ditt i ukeblader eller på nettet? 
Team Evita legger ut månedshoroskop hver måned, så der kan du lese hvordan inneværende måned vil arte seg 🙂

Her, på denne siden, skal vi presentere de 12 stjernetegnene som avslører hva vi strekker oss etter.
Astrologien byr på mer enn dette. 
Visste du at Månen er «hjertet» i horoskopet og at Månen er en kontainer for følelsene dine? Månen viser hva du samlet opp i tidligere liv og den viser hvordan du reagerer i en presset situasjon.
Tegnet på Ascendanten viser hvem du helst vil være og hva som faller deg lett å vise.
Astrologi er så mangt.
Hvis dere vil bestille et personlig tolket horoskop kan dere ringe 408 57 745.
Det samme nummeret ringer dere om dere vil ha et årshoroskop, partnerhoroskop eller et øyeblikkshoroskop (for et firma, en ide eller noe annet dere har på hjertet)

Nå skal vi ta for oss de tolv stjernetegnene.

Væren 21.03 – 20.04
Planet: Mars og Pluto
Tall: 9
Farge: Rød
Kvalitet: Kardinal 
Element: Ild 

Er man født under Værens tegn bør man fremelske pioneren i seg selv. Værens tegn er et modig og uredd tegn. Tegnet er full av pågangsmot og stå-på-vilje. 
Væren hater somling, nøling og pedanteri – men også Væren må lære seg at noen ganger er «hastverk stappet med lastverk».
Mange Værer er dårlig til å lytte, men etter hvert som årene går vil Værene forstå at en smule planlegging krydret med gode råd er godt å låne øret til og godt å få med seg på veien.
Når Værens tegn kommer på banen er det vårjevndøgn. Dagene blir langsomt lengre, nettene kortere. Naturen våkner til liv og det skjer noe nytt hver dag. En herlig tid på året.
Mars er en aktiv planet og den liker å foreta seg noe – hele tiden. Slik er det med Værtegnet. Det skal liksom skje noe – hele tiden.
I kjærlighet er Væren direkte og på dette feltet liker den også at noe skjer. 
Røde roser og romantiske middager er greit, men Væren liker også en romantisk måneskinnstur. Da er den jo i bevegelse.
Temperament har den og Værer kan brøle høyt når de blir sinte. Heldigvis er de ikke langsinte. 🙂


Tyren 21.04 – 21.05
Planet: Venus
Tall: 6
Farge: Jordfarger
Kvalitet: Fast
Element: Jord

Tyren Ferdinand har pussig nok blitt selve symbolet på Tyrene, men problemet er at han er ikke noe godt forbilde. Saken er den at Tyrene liker å jobbe og de liker at ting skjer både rundt dem og i deres spor. Selvsagt kan de sette seg ned under korkeika og sniffe på blomstene, men først: «arbeid»!
Tyrer er flinke til å skynde seg langsomt. Er det noe de hater, så er det stress. Tyrer blir lett syke av stress så dette bør de unngå.
Tyrer smeller ikke av i tide og utide, dette er tålmodige skapninger med lang lunte. De er også utrolig lojale.
Men, jeg sier bare en ting, får du Tyren sint, så har du satt i gang et jordskjelv. Noen ganger trampes du flat, andre ganger tar Tyren deg på hornene og hiver deg bak seg. 
Fornærmelser og dårlig oppførsel huskes i sånn ca. 100 år. 
Vær direkte og ærlig – og du har en venn i Tyren for livet.
Når jobben er gjort liker Tyren å nyte livet. God mat, koselige sammenkomster og en «lille smule» luksus. Ja takk, sier Tyren 🙂
En stor og trygg personlighet, men også følsom og usikker. La den få bli trygg på deg og vis den at du er verdig til å få tilliten – da får du tifold tilbake. 

Tvillingene 22.05 – 22.06
Planet: Merkur
Tall: 5
Farger: Gul og oransje
Kvalitet: Bevegelig
Element: Luft 

Tvillinger flest er muntre og pratsomme. De er flinke til å bygge nettverk og har ofte en stor bekjentskapskrets – men, følg nå med, legg merke til at Tvillinger slipper få innpå seg. De har noen få nære venner som kan kalles «den innerste sirkel».
Tvillingene har en dyp og svært privat side og få er de som får innblikk i denne siden.
Det er hyggelig å få være i Tvillingenes vennskapskrets. De er flinke til å holde kontakten og de er flinke til å stikke innom – både på kafeen og hjemme hos deg. De holder kontakten, kan man si. 
De pleier å ha mye på hjertet, så samtaletema er vanligvis ikke noe problem. Det er sjeldent kjedelig i en Tvillings selskap.
I kjærligheten kan de være flørtete og en prøvelse for en sjalu sjel, men får Tvillingen kjeft så lytter den. 
Baserer du kjærligheten din på vennskap, så er Tvillingen et godt valg.
En sint Tvilling velger enten å gå sin vei eller så er den en verbalmitraljøse. Du bør tenke deg godt om før du erter opp en Tvilling. 
Det beste er å ta en «fornuftig prat og en kopp kaffe». Tvillingen er ikke sen om å tilgi når den forstår stridens kjerne. 

Krepsen 22.06 – 22.07
Planet: Månen
Tall: 2
Farger: Korall
Kvalitet: Kardinal
Element: Vann

Krepsen er det første av vanntegnene og vann er jo følelser. Månen er Krepsens planet, så det er ikke til å undres over at Krepsene er ofte intuitive og veldig følsomme. Noen ganger sliter Krepsene med at de er så humørsyke. Vel, omgivelsene sliter også med Krepsens skiftende humør 🙂 Men, bevares, Krepser er også veldig familie- og hjemmekjære. Er du så heldig at du blir adoptert av en Kreps blir du tatt godt vare på og da tåler man litt humørsyke fakter fra Krepsen. 
Disse skalldyrene er ganske så romantiske, så vil du imponere en Kreps skal du diske opp med en god middag, levende lys og myk musikk. 
Krepsene vil ha partnere som forstår familiekonseptet. Alle Krepser vil ikke ha barn, men nåde deg om du ikke godtar Krepsens familiemedlemmer. 
Blir Krepsen sur på deg kan den furte lenge. 
Når Krepsen er i godlune duller den med deg og lar deg virkelig føle at du er verdifull. 
Litt manipulerende er Krepsen, men ikke bli sint, den vil bare ha forsikringer om at den kan regne med deg. 🙂 

Løven 23.07 – 23.08
Planet: Solen
Tall: 1
Farger: Gull
Kvalitet: Fast
Element: Ild

Løvens tegn er ikke et enkelt tegn å bære. Løvene selv føler at omgivelsene forventer «det lille ekstra» av dem og ofte gjør omgivelsene det. 
Særlig de med Løveascendant føler dette.
Løver er sjenerøse og varmhjertede skapninger, men de kan også være veldig vanskelige å forholde seg til. Som ildtegn er de ofte konfronterende og kravstore i det ene øyeblikket, for så å bli forståelsesfulle og støttende. Forvirrende? Ja, men kan man unngå å smelte for disse skapningene? Nei 🙂
Løver er ofte kreative og lekne. De passer faktisk som lærere, underholdere og terapeuter. De er utmerkede verter og de inviterer gjerne og ofte. 
Har du en venn i Løveflokken har du en som drar flokken sammen.
De er dårlige til å spille annenfiolin, men de stikker gjerne av med hovedrollen.
Det er best å gi Løvene oppmerksomhet. Da trives de.
Som fast tegn er gjerne Løvene stabile og til å stole på.
Vil du bli kvitt en Løve overse den, latterliggjør den og ignorer den.
Da forsvinner Løvene med et siste brøl.  

 

Jomfruen 24.08 – 23.09
Planet: Merkur
Tall: 5
Farger: Lyse jordfarger
Kvalitet: Bevegelig
Element: Jord

Det snakkes om at Jomfruen er så huslig og at hjemmene deres er fri for støv.
Vel, jeg kjenner mange Jomfruer, men ingen av dem er mer huslige enn folk flest og jeg har da sett både hybelkaniner og hybelbøfler hjemme hos dem 🙂
Det jeg derimot legger merke til er Jomfruenes evne til å lytte, gi råd og de er veldig ivaretagende overfor mennesker de liker. 
Mine Jomfru-venner er faktisk mine rådgivere. 🙂
Noe annet jeg setter pris på med Jomfruer er at de gode analytikere. Jeg liker å diskutere med Jomfruer fordi de ofte evner å se en sak fra flere sider. 
Mange mener at Jomfruer har en tendens til å være kritiske, negative og litt gretne. Men, det er virkelig bare de negative Jomfruene. Det finnes jo negative og positive utgaver av alle stjernetegnene.
Jomfruen er et bevegelig tegn og de har lett for å være fleksible i tankegangen. Det er også et jordtegn, så det er ikke fritt for at de er praktiske.
Romantiske? Kan være! Realistiske? Absolutt. Pragmatiske? Jepp 🙂 
Liker de deg får du all den hjertevarmen de har. Misliker de deg er de veldig kjølige.
Jeg har lagt merke til at Jomfruer ofte har fin humor, men kan være litt sarkastiske. 


Vekten 24.09 – 23.10
Planet: Venus
Tall: 6
Farge: Rosa og grønne farger
Kvalitet: Kardinal
Element: Luft

Vekten er det eneste tegnet som ikke har «liv». Ikke er det dyr og ikke er det menneske. Sånn sett stiller Vekten i særklasse. 
Mange astrologer sier at Vekten er et litt sånn «Dr.Jekyll og Mr. Hyde»-tegn og jeg er enig med dem.
De beste menneskene jeg kjenner er Vekter, men det er jaggu de verste også. 🙂 
Det jeg liker med Vektene er deres ofte nøytrale syn på verden. De ser verden slik den er og de gode Vektene har ofte et oppriktig ønske om å forskjønne omgivelsene. 
De fleste Vekter vet hva kjærlighet er og de skiller mellom «agape» og «eros». Som det lufttegnet Vekten er kjenner det språkets makt. De kan være de mest fantastiske diplomater og de kan være de mest utspekulerte intrigemakere. De kan være svært selvstendige og de kan være klamrete.
Vektene pleier å være gode samtalepartnere og det er ingen som kan lage en mer gemyttlig og hyggelig stemning enn en Vekt. Det er heller ingen som kan «reise helvete» som en Vekt. 
Dette er et romantisk tegn, men det er langt fra så romantisk som ryktet sier. De liker gode stemninger, vakre ord og vakre omgivelser. Dette setter Vektene i en god stemning. 
Likeledes kan ufine ytringer, kaotiske omgivelser og negativitet få frem det verste i Vektene og da kan det bli veldig ampert.
Som sagt, de beste menneskene jeg har møtt har vært Vekter.
De verste styrer vi unna, ikke sant? 🙂 

 

 

Skorpionen 24.10 – 22.11
Planet: Pluto og Mars
Tall: 9
Farger: Sølv og svart
Kvalitet: Fast
Element: Vann

Det er noe intenst med Skorpionene. De er ofte noen fascinerende skapninger. Mange Skorpioner har noe intenst i blikket, mange Skorpioner har en aura av energi det er vanskelig å overse. Dette gjelder også for dem som har Skorpionascendant eller Skorpion-måne. 
Skorpionen deles inn i den åndelige Skorpionen som søker å forstå livets mysterier og den sex-fikserte Skorpionen. Dette kan stemme, men jeg synes det finnes flere av den mystiske, reale og lojale utgaven.
Skorpioner kan holde på hemmeligheter, de er lojale inntil døden når de elsker og de er faktisk veldig reale når du fortjener det.
Fornærmer du en Skorpion er det overraskende om Skorpionen tilgir deg – og legger vekk hevntankene. For de er ivrige hevnere og de liker best å servere hevnen kald.
Det jeg ikke liker med Skorpioner er sjalusien deres. Det er ikke det at de roper opp og lager drama, men du ser på hele holdningen deres at de er misfornøyde og når de er misfornøyde er de iskalde. 
Skorpioner elsker mystikk og de liker å lage litt mystikk rundt seg.
Romantiske? Kan være, men de bruker faktisk tid på å falle for noen. 
De trives utmerket alene, men så er det jo greit å ha noen. 
Sterkt stjernetegn, selv når de spiller hjelpeløse. De vet liksom hvordan de får viljen sin.

Skytten 23.11 – 21.12  
Planet: Jupiter
Tall: 3
Farger: Blått
Kvalitet: Bevegelig
Element: Ild 

Skyttetegnet er det tredje og siste av ild-tegnene. Tegnet er kjent for sin kunnskapstørst og om Skytten ikke har nesen ned i en bok, så har den ører og øyne i beredskap. Skytten liker å lære allerede som barn og det følger dem gjennom hele livet. 
Man har den «umodne» Skytte-varianten som liker å leke og å ta sjanser. Ofte er denne varianten litt vel våghals og noen ganger kan denne Skytten pådra seg blåmerker som svir. Men, det rare er at Skytten kommer ofte ut av uhellene på en måte som viser at tegnet har mer flaks enn det har godt av.
Skytten i moden utgave har også noe «barnslig» over seg, men den modne Skytte tenker seg litt om før den handler og er litt mer reflektert enn den umodne utgaven. 
Kunnskapstørst er Skyttens fremste varemerke.
Dette er ikke det mest romantiske tegnet, men det glimter da til. 
Skytter er slett ikke langsinte, de går heller sin vei – men, erter du opp en Skytte kan du risikere å få et eselspark rett i fleisen.
Skytten er et vandre-tegn. Det liker ikke å gro fast på et sted eller med et menneske. Skal du holde på en Skytte må du være en «tur-kammerat» 🙂


Steinbukken 22.12 – 20.01 
Planet: Saturn
Tall: 8 
Farger: Hvit, grå og pastellfarger
Kvalitet: Steinbukken
Element: Jord 

Jeg var ti år gammel da jeg fikk se på Saturn gjennom et teleskop. Saturn var så majestetisk. Planeten var rett og slett en fryd for øyet. Ringene lå rundt planeten og så litt ut som et gjerde. 
Senere, da jeg begynte å studere astrologi, hadde jeg synet av Saturn i tankene hver gang jeg møtte en Steinbukk. 
Det var faktisk noe majestetisk over Steinbukkene. De fleste Steinbukkene jeg møtte hadde noe verdig over seg og et usynlig gjerde rundt seg 🙂 Før du kom innenfor måtte de lære deg å kjenne. 
Steinbukkene har også noe faderlig over seg. De liker å ivareta og de har respekt for «gamle dager». Jeg er ganske rystet over USA som alltid skal rive ned «det gamle» og bygge nytt. Steinbukker må da lide veldig i den kulturen? Steinbukker liker å ta vare på det gamle og er sjeldent opptatt av å innføre noe nytt. Skal det innføres noe nytt skal det være av kvalitet. 
Steinbukken er litt materialistisk, den liker trygghet og den føler seg trygg når den er materielt trygg. 
En annen ting jeg har lagt merke til med Steinbukkene er at de fødes ofte som «gamle sjeler», men de blir forbløffende unge etter hvert som årene går. 
Geita er riktig så leken og spretten i moden alder.
Romantikk er absolutt noe for Steinbukkene, men det må være solid romantikk. De ser etter en partner som vil være med å bygge et liv og når de finner det, så banker hjertet varmt. 
De kan virke litt kjølige, men – tro meg – det er bare utenpå. Innenfor den kjølige fasaden banker det et varmt hjerte. 

Vannmannen 21.01 – 18.02  
Planet: Uranus
Tall: 4
Farger: Sjøgrønn, lillatoner
Kvalitet: Fast
Element: Luft

Når du tror at du endelig har forstått Vannmannen går det opp for deg at du har ikke forstått noe som helst! Jeg sier ofte at Vannmannen er en diagnose, ikke et stjernetegn – men, du verden så herlige dem er! 🙂
Slik som Uranus hopper, spretter og går sine egne veien – slik hoppe, spretter og flyr Vannmannen av sted. I likhet med Værene er dette tegnet ikke redd for å gå sine egne veier. Ofte går de kun sine egne veier. Greit nok, så lenge de går i forveien og tråkker opp stien for meg.
Steinbukken liker å bygge opp og ivareta, mens Vannmannen hilser det nye velkomment. Sier du at «slik har vi alltid hatt det her», fnyser Vannmannen og ser etter noe som kan sette fart i sakene.
Har du en Vannmann inne i livet ditt, så har du en som kan snu opp-ned på det. 
Så, det er noe forfriskende over Vannmannen. De liker å skape og de lokker ofte frem skaperen i deg.
Det jeg også liker med Vannmannen er deres objektivitet. De kommer ofte med veldig gode råd og gjennomtenkte råd. 
Når Vannmannen tilsynelatende er impulsiv, er impulsiviteten grundig gjennomtenkt på forhånd. De ser, de tenker, de endrer.
Dette er ikke det mest romantiske tegnet, men de glimter da til. 
Vannmannen er ofte veldig trofast når den først har funnet en partner den vil leve med. På dette feltet trenger den ingen forandring 🙂
T-skjorte-tekst til en Vannmann: «Don’t try to understand me. Just love me!»

Fiskene 19.02 – 20.03  
Planet: Neptun
Tall: 7
Farger: nyanser av fiolett og blått
Kvalitet: Bevegelig
Element: Vann 

Fiskenes tegn er et vanntegn, tegnet er altså styrt av følelser. 
Mange fremstiller Fiskene som et tegn som er forsvarsløst og så sart at det nærmest går i oppløsning for den minste påkjenning. HA HA HA! Fiskene er tøffere enn de fleste og kan være de mest fryktinngytende haier. Når du ser rett i en hais tanngard er forsvarsløs ikke det rette ordet.
Men, rett skal være rett, i hverdagen er de fleste Fisker søte gullfisker og riktig så behagelige å være sammen med. Det er sjelden at de lar seg provosere til å forvandle seg til haier. (Heldigvis)
Fiskens tegn liker best å pusle med sitt. Dette er et filosofisk tegn og et kunstnerisk tegn. Jeg er sikker på at oppfinneren av fontener var en Fisk. 
Fisken liker romantikk. Den oppfatter romantikk som «livets vin» og Fisken liker å se verden gjennom et rosa slør, men Fiskene er ikke urealistiske og upraktiske. Fiskene er ofte like realistiske som Jomfruer, men de liker ikke alltid hva de ser da og da er det så deilig å få drømme seg litt bort. På med de rosa brillene …
Fisker trenger en del alenetid, så ikke kleng på dem. Klenger du forvandler de seg til flyvefisk og stikker av. 🙂