Oppskrifter

Sikori – planten som kan brukes til så mangt

Sikori er min «trylleplante». Det er sant, for den har magiske egenskaper og nå skal du få høre hvorfor jeg sier dette. 🙂
Det har seg nemlig slik at jula har det med å legge seg rundt midjen min. Før i tiden startet jeg alltid januar med en slankekur som varte til … ca. midten av januar. Hvert år bestemte jeg meg for at årets jul skulle bli mager. Jula kom. Den ble kaloririk og fet. Svake menneske, jeg sier … svake menneske. Fet jul. Slankekur noen uker. Det var rene NRK, reprise på reprise.
Sommeren er heller ikke «lett». Softis, grillmat … ja, dere vet.

Så en dag fant jeg vel en oppskrift blant min mormors kokebøker.
Her kommer oppskriften:
– Du koker opp en halv liter vann. Ta vannet av varmen.
Ta en teskje med hakkede Sikorirøtter i vannet og la dette trekke.
La vannet kjøle seg ned. Sil av.

Drikk en halv kopp av dette før måltid eller tre ganger om dagen.

(Jeg oppbevarer mitt «Sikori-vann» i kjøleskapet).

NB! Sikorien regulerer blodsukkeret, så om du har diabetes må du være nøye med å måle blodsukkeret ditt.
(Tørkede Sikorirøtter får du tak i ved et enkelt Google-søk).
Pst! Pst! Det lønner seg å begynne slankekuren på synkende måne.

Sikorivannet fungerer faktisk. Man får mindre appetitt og det hjelper på midjemålet.
Sånn, da har jeg delt dette med dere.

🙂

HAGTORN-KETSJUP
Jeg er glad i ketsjup! Jeg er veldig, veldig, veldig glad i Hagtornketsjup! Særlig til pommes frites. Kanskje dere også vil finne denne ketsjupen aldeles nydelig? 🙂 Så, jeg deler oppskriften med dere.
Ingredienser:

500 gram hagtornfrukter
300 ml eplesidereddik
170 gram sukker
pepper (en klype)
1/2 ss salt

Slik går dere frem:

  • Fjern stilkene fra fruktene og skyll fruktene i kaldt vann.
  • Kok så opp fruktene i en kjele sammen med eddiken og tre dl vann. La dette småkoke i en halvtime, sånn omtrent.
  • Press blandingen gjennom en solid sil eller bruk egnet kjøkkenmaskin for å fjerne skinn og frø.
  • Hell blandingen i en ren kjele sammen med sukker og varm dette forsiktig opp men du rører ut sukkeret.
  • La dette putre i fem minutter og smak til med salt og pepper.
  • Hell på steriliserte flasker. Forsegl med eddiksikre korker.
  • Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.

    Nå har du en velsmakende ketsjup en god stund 🙂

Middel mot hovne ankler
Denne drikken sies å være gull verdt når det gjelder vannsamling i kroppen, som ved hovne ankler.
Man tar:
2 – 3 spiseskjeer brennesleblader.
2 spiseskjeer løvetannblader
2 spiseskjeer smalkjempeblader.
Det beste er å bruke friske blader, men tørkede går det også.
Skyll bladene godt, dersom du bruker friske blader. Klipp de opp og legg dem i en bolle. Tøm en liter med kokende vann over og la dette trekke i 10 minutter.
Sil av. Drikkes tre ganger om dagen.

Søvnløshet
Er du plaget med dårlig søvn eller søvnløshet?
Finn deg en liten pose, fyll den med humlekongler og tørket lavendelblomster. 
Legg så denne magiske posen under hodeputa.
Sov søtt 🙂