Sikori – planten som kan brukes til så mangt
Sikori er min «trylleplante». Det er sant, for den har magiske egenskaper og nå skal du få høre hvorfor jeg sier dette. 🙂
Det har seg nemlig slik at jula har det med å legge seg rundt midjen min. Før i tiden startet jeg alltid januar med en slankekur som varte til … ca. midten av januar. Hvert år bestemte jeg meg for at årets jul skulle bli mager. Jula kom. Den ble kaloririk og fet. Svake menneske, jeg sier … svake menneske. Fet jul. Slankekur noen uker. Det var rene NRK, reprise på reprise.
Sommeren er heller ikke «lett». Softis, grillmat … ja, dere vet.
Så en dag fant jeg vel en oppskrift blant min mormors kokebøker.
Her kommer oppskriften:
– Du koker opp en halv liter vann. Ta vannet av varmen.
Ta en teskje med hakkede Sikorirøtter i vannet og la dette trekke.
La vannet kjøle seg ned. Sil av.
Drikk en halv kopp av dette før måltid eller tre ganger om dagen.
(Jeg oppbevarer mitt «Sikori-vann» i kjøleskapet).
NB! Sikorien regulerer blodsukkeret, så om du har diabetes må du være nøye med å måle blodsukkeret ditt.
(Tørkede Sikorirøtter får du tak i ved et enkelt Google-søk).
Pst! Pst! Det lønner seg å begynne slankekuren på synkende måne.
Sikorivannet fungerer faktisk. Man får mindre appetitt og det hjelper på midjemålet.
Sånn, da har jeg delt dette med dere.
🙂